Start » Buitenland » Marine Le Pen gaat met gestrekt been de migranten te lijf

Marine Le Pen gaat met gestrekt been de migranten te lijf

PARIJS(AP) – Marine Le Pen, de leidster van het extreem-rechtse Front National gaat met gestrekt been de aanval op zoeken tegen de migranten bij Calais. Zij gaat tijdens de aankomende presidentsverkiezingen in het land dit als één van haar belangrijkste verkiezingspunten maken. 

Le Pen belooft haar kiezers dat het kamp gaat worden gesloten en daarna wordt opgeheven. De migranten zullen worden opgepakt en zo snel mogelijk terug naar het land van herkomst worden gestuurd. Hiervoor wil zij de wet gaan aanpassen.

Haar verwachte tegenstander, voormalig president Nicolas Sarkozy, liet woensdagochtend weten dat hij voorstander is om de migranten in het kamp naar een opvangcentrum in het Verenigd Koninkrijk te sturen om daar na het kamp te sluiten.

Beide kandidaten zijn het met elkaar eens dat hoe dan ook het kamp bij Calais weg moet.