Start » Sport » Chinese overname kandidaat AC Milan laat valse bankgegevens zien.

Chinese overname kandidaat AC Milan laat valse bankgegevens zien.

MILAAN(BLOOMBERG) – De overname van de Italiaanse voetbalclub AC Milan door een groep Chinese investeerders is mogelijk in gevaar. De kandidaat-overnemer zou tijdens de onderhandelingen vervalste bankgegevens hebben gebruikt om zijn liquiditeit aan te tonen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen.

Begin augustus lag er na maanden onderhandelen eindelijk een akkoord op tafel omtrent de verkoop van de club. Eigenaar Silvio Berlusconi en zijn investeringsmaatschappij Fininvest stemden toen in met de verkoop van 99 procent van de aandelen van de Rossoneri, goed voor een bedrag van 740 miljoen euro. Tussen beide partijen werd er een voorakkoord getekend en de verwachting was dat de deal nog voor het einde van het jaar helemaal afgerond zou worden.

Het Chinese consortium, onder leiding van zakenman Li Yonghong, zou tijdens die onderhandelingen documenten hebben getoond afkomstig van Jiangsu Bank. Volgens Bloomberg heeft die bank de bewuste gegevens echter nooit geleverd.

Als de verkoop toch kan doorgaan, komt er in Milaan een einde aan een tijdperk, want AC Milan is al meer dan dertig jaar in handen van de bijna tachtigjarige Italiaanse oud-premier Berlusconi. Hij sprak al ooit met de Taiwanese zakenman Bee Taechaubol over de verkoop van een meerderheidsbelang. Naar verluidt liepen die gesprekken op het allerlaatste moment spaak, omdat Berlusconi niet meer dan 48 procent van de hand wilde doen.