Start » Buitenland » Syrië en Rusland voeren luchtaanvallen Aleppo verder op

Syrië en Rusland voeren luchtaanvallen Aleppo verder op

ALEPPO(DPA) – In de noordelijke Syrische provincie Aleppo zijn er dinsdag nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd, uren nadat in het gebied een hulpkonvooi van de Verenigde Naties is getroffen en welke daad volgens een topman van de VN als een “oorlogsmisdaad” kan gelden.

In Aleppo waren er ook nieuwe gevechten op de grond, meldde het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens de VN is het nog onduidelijk of het een Russisch dan wel Syrisch vliegtuig was dat maandagavond het uit 31 vrachtwagens bestaande hulpkonvooi trof.

Het nieuwe bloedvergieten komt er nadat het regeringsleger het door Washington en Moskou uitgetekende wapenstilstand als achter de rug bestempelde. Regering en rebellen wijzen elkaar met de vinger voor het débâcle ervan, en beschuldigen elkaar van honderden inbreuken.