Start » Buitenland » Arrestaties na brandstichting in vluchtelingenkamp Lesbos
(AP Photo/Michael Schwarz)

(AP Photo/Michael Schwarz)

(AP Photo/Michael Schwarz)

(AP Photo/Michael Schwarz)

(AP Photo/Michael Schwarz)

(AP Photo/Michael Schwarz)

Arrestaties na brandstichting in vluchtelingenkamp Lesbos

LESBOS(DPA) – Na de brand in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos heeft de politie achttien vluchtelingen en migranten opgepakt. De mannen uit Afghanistan, Kameroen, Senegal en Syrië worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting en rellen in en buiten de hotspots van het eiland, meldde de Atheense krant Kathimerini dinsdag. Minstens negen van hen zullen voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

In het overvolle opvangkamp Moria kwam het maandagavond tot opstootjes en brandstichting. De meer dan 3.000 bewoners van het eiland sloegen voor het vuur op de vlucht en verspreidden zich over het eiland. Meer dan 60 procent van de opvanginfrastructuur zou vernield zijn door de vlammen, maar niemand raakte gewond.
Duizenden vluchtelingen en migranten hebben nu geen onderkomen meer. Toch worden ze niet naar het Griekse vasteland gebracht, want ze zouden, in het kader van het vluchtelingenpact met de Europese Unie, naar Turkije terug moeten omdat ze illegaal immigreerden.