Start » Buitenland » FBI ontkent arrestatie 5 verdachten bomaanslag New York

FBI ontkent arrestatie 5 verdachten bomaanslag New York

NEW YORK(AFP) – In verband met de explosie in de wijk Chelsea in de Amerikaanse stad New York zijn zondagavond vijf mensen opgepakt. Dat berichtten verschillende Amerikaanse media. In New Jersey is dan weer een ander verdacht tuig ontdekt. Bij de ontploffing zaterdag vielen 29 lichtgewonden.

Volgens de berichten zaten de vijf aan boord van een voertuig dat op de Belt Parkway reed, een snelweg die ten zuiden van Brooklyn loopt. Het voertuig had de Verrazano Bridge overgestoken, de brug die Staten Island met Brooklyn verbindt.

Het kantoor van de federale politie FBI in New York zei op Twitter dat een voertuig was tegengehouden in verband met het onderzoek, maar bevestigde de arrestaties niet. De FBI verzekerde ook dat niemand in verdenking is gesteld. Een woordvoerder van de politie van New York weigerde eveneens de arrestaties te bevestigen.

In de omgeving van het station Elizabeth, in New Jersey, is zondagavond ook een verdacht pakket gevonden, zo maakte de burgemeester van de stad, J. Christian Bollwage, bekend op een persconferentie. Volgens hem hadden twee voorbijgangers het pakket opgemerkt. Ze hadden elektriciteitsdraden en een metalen pijp gezien. Het station werd gesloten en het treinverkeer onderbroken, zo maakte de vervoermaatschappij New Jersey Transit op Twitter bekend.