Start » Buitenland » Duitsers zijn net Nederlanders kwa klagen

Duitsers zijn net Nederlanders kwa klagen

KEULEN – Ook in Duitsland is het nooit goed als het om verkoop van producten gaat. Nu zijn het weer de kledingwinkels die steen en been klagen dat het mooie weer voor een 40% lagere omzet van de winterkleding zorgt. 

De kledingwinkels zitten al weken met overvolle kledingrekken vol winterkleding en zien nu al dat een groot deel daarvan niet zal worden verkocht tegen de reguliere prijs maar straks allemaal in de uitverkoop beland.  De winkeliers hopen dan ook op een snelle omslag van het weer zodat de verkopen weer gaat aantrekken.

Maar niet alleen het weer nekt de winkeliers ook de internetverkopen zorgt voor een enorme daling van het aantal kledingwinkels in Duitsland. Waren er in begin 2000 nog ruim 35000 kledingwinkels in Duitland, anno 2016 zijn dat er nog maar 17.800 en de daling is nog niet gestopt.