Start » Wetenschap » NVWA-onderzoek bellenblaas: merendeel voldoet aan veiligheidseisen

NVWA-onderzoek bellenblaas: merendeel voldoet aan veiligheidseisen

De meeste merken bellenblaas voldoen aan de Europese hygiëne-eisen. Ook zijn de verpakkingen van bellenblaas door kinderen niet te verwarren met een levensmiddel. Dat constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van een marktonderzoek naar 22 verschillende merken bellenblaas in het voorjaar van 2016. Op de website van de NVWA staat een lijst met merken en artikelnummers van bellenblaasproducten die consumenten kunnen raadplegen.

Aanleiding voor het onderzoek waren verschillende signalen over microbiologisch verontreinigde bellenblaas. Uit andere Europese landen kwamen zelfs meldingen over producten die ernstige ziekteverwekkers bevatten. De NVWA wilde nagaan of dat ook op de Nederlandse markt het geval was.