Start » Binnenland » Drama in Amsterdam, Staffordshire bijt hondje de kop af

Drama in Amsterdam, Staffordshire bijt hondje de kop af

AMSTERDAM – Vooral veel verdriet na een dodelijk bijtincident van een Staffordshire bij Benedenlangs in noord vorig weekend. Volgens verklaringen van betrokkenen rende de hond zonder aanleiding op een Shihtzu af en beet hem dood. De kracht waarmee dat gebeurde was fors want het koppie van de kleine hond was er zo goed als van af gebeten.

De eigenaren van de aangevallen hond probeerden tevergeefs hun hond te redden en liepen daarbij ook bijtwonden op. Een van hen brak zelfs een vinger. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld maar moesten beiden voor de nodige behandeling toch naar een ziekenhuis.

Begrijpelijkerwijs waren de eigenaren van de kleine hond volledig van de kaart. Ook de aangeslagen eigenaar van de Staffordshire was slachtoffer. Hij deed onmiddellijk afstand van zijn hond en wist daarmee welke gevolgen dat voor zijn hond zou hebben. Een jaar eerder had zijn hond een andere hond doodgebeten. Een dierenarts heeft nog dezelfde dag de hond laten inslapen.

De eigenaar van de Staffordshire heeft zich bereid verklaard alle gemaakte kosten van de tegenpartij te zullen vergoeden.