Start » Ander nieuws » Koenders en Johnson samen bij Britse herdenking Slag om Arnhem

Koenders en Johnson samen bij Britse herdenking Slag om Arnhem

ARNHEM – Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) en zijn Britse ambtgenoot Boris Johnson wonen vrijdag een Britse herdenking van de Slag om Arnhem bij op de militaire begraafplaats te Oosterbeek. Ook spreken ze in de Eusebiuskerk in Arnhem tijdens de `Bridge to the Future’-conferentie.

Bij de militaire herdenkingsceremonie zijn Britse en Nederlandse militairen aanwezig. De Britten hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de operatie Market Garden en dat versterkt de bijzondere band tussen beide landen.

Koenders en Johnson zullen en marge van de herdenking ook met elkaar spreken over gezamenlijke doelen en belangen in Europa en andere actuele onderwerpen, zoals de situatie in Syrie, Turkije en de strijd tegen ISIS.