Start » Internet » Froome en Wiggins op dopingslijst WADA

Froome en Wiggins op dopingslijst WADA

MONTREAL – Opnieuw zijn na een hackaanval van Russische hackers namen gelekt uit de medische gegevens van het Internationale Dopingsagentschap WADA in Montreal. WADA wijst met de beschuldigende vinger naar Russische cyberspionnen al daders van de hack. 

In totaal zijn de medische gegevens van 25 atleten uit Groot-Brittanië, Polen, Roemenië, Rusland, Denemarken, Duitsland en Tsjechië buitgemaakt. Een tijdje geleden lukte het de hackers al eerder om de database te hacken waarna zij de gegevens van o.a. Serena en Venus Williams openbaar maakten.

Het Russische hackerscollectief die achter de hack zou zitten noemen zich de ‘Fancy Bears’ en hacken uit wraak omdat de onderzoeken van WADA het door de overheid aangestuurde dopingsysteem in Rusland aan het licht bracht waarna de meeste Russische sporters voor alle internationale wedstrijden werden uitgesloten en sommigen zelfs de al gewonnen medailles die zij hebben gewonnen tijdens eerdere wedstrijden weer moesten inleveren.

Froome en Wiggings blijken volgens de BBC tussen 2008 en 2013 meerdere malen toestemming te hebben gekregen om een verboden middel te gebruiken om bijvoorbeeld pollenallergie te bestrijden, Froome mocht zelfs in 2013 en 2014 het verboden middel prednisolon gebruiken tegen een verkoudheid.