Start » Politiek » Tunahan Kuzu: ‘eerst Turkije dan pas Nederland’

Tunahan Kuzu: ‘eerst Turkije dan pas Nederland’

DEN HAAG – Tweede kamerlid Tunahan Kuzu van DENK, lag afgelopen dinsdag zwaar onder vuur van alle fracties in de Tweede Kamer om zijn pro-erdogan standpunt. Tunahan Kuzu ging zelfs zover in zijn Erdoganliefde dat hij de fractievoorzitter van de VVD Halbe Zijlstra uitmaakte voor een ,,quasifasist”. 

Zijlstra reageerde hierop door te zeggen dat Tunahan Kuzu duidelijk laat blijken dat de lange arm van Erdogan ook tot in de Tweede Kamer van Nederland reikt. Tunahan Kuzu wordt het ook zeer kwalijk genomen dat hij openlijk tijdens een demonstratie samen met honderden andere Turken om de mislukte coup in Turkije te vieren.  Dat hij daarbij op de foto werd gezet door een jonge Turk die het teken van de ‘Grijze Wolven” maakte wijst op de fascitische en anti-Armeense en Anti-Koerdische standpunten die Tunahan Kuzu aanhangt.

Tunahan Kuzu reageerde op de oproep om zijn zetel op te geven furieus: Wen er maar aan dat ik hier nog langer zal blijven staan. Ik sta hier niet in het belang van een andere mogendheid, maar van Turkse Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders die hetzelfde gevoel delen.”