Start » Sport » Michael van Praag hoort vandaag of hij de nieuwe UEFA-voorzitter is geworden

Michael van Praag hoort vandaag of hij de nieuwe UEFA-voorzitter is geworden

ATHENE – Van Praag moet het opnemen tegen de Sloveen Aleksander Ceferin die dankzij vele beloften torenhoge favoriet is voor de vrijgekomen functie van voorzitter.  De functie kwam vrij toen Michel Platini wegens corruptie uit functie werd gezet in het wereldwijde FIFA corruptieschandaal. 

Van Praag zelf ziet voldoende kansen om wel te winnen en beloofde tijdens zijn campagne om van de UEFA een transparante en eerlijke voetbalbond te maken. Alle 55 lidstaten zullen vandaag hun stem bekend maken. Als in de eerste ronde 1 van de 2, 28 of meer stemmen haalt is de winnaar al bekend, bij minder dan 28 stemmen volgt er een 2e en mogelijk een 3e ronde. Is er dan nog geen winnaar bekend dan zorgt het lot ervoor wie de nieuwe voorzitter van de UEFA gaat worden.