Start » Politiek » Mark Rutte: ‘Pleur op? Zeg het zo weer tegen dit soort tuig’

Mark Rutte: ‘Pleur op? Zeg het zo weer tegen dit soort tuig’

DEN HAAG – Premier Mark Rutte is niet van plan om op zijn woorden terug te komen, dat werd tijdens het debat afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer wel duidelijk toen Diederik Samsom hem vroeg dit terug te nemen. Samsom vond het ,,buitengewoon armoedig,” dat een premier van een land zoiets zegt. 

Rutte zelf zegt dat hij met de zere vinger naar de problemenmakers heeft gewezen en als zij zich niet aanpassen naar Nederland zij dan maar snel moeten ‘oprotten’ naar Turkije of Marokko.  Jesse Klaver van GroenLinks zegt dat de premier echt veelste ver is gegaan, ,, je kan niet een hele bevolkingsgroep over 1 kam scheren, en juist dat doet Rutte nu.”

Geert Wilders was lovend over de woorden van Rutte maar vroeg de premier wel om woord bij daad te zetten en daagde de premier uit om zijn harde woorden waarheid te maken.