Start » Buitenland » Hillary herstart niet vrijdag maar donderdag haar campagne

Hillary herstart niet vrijdag maar donderdag haar campagne

WASHINGTON(AFP) – Hillary Clinton zal donderdag, een dag eerder dan verwacht, opnieuw haar kiescampagne hervatten nadat bij haar longontsteking werd vastgesteld. Dat heeft haar woordvoerder Nick Merrill dinsdag (plaatselijke tijd) gezegd.

Vorige week vrijdag werd bij Clinton longontsteking vastgesteld. Toch nam ze zondag deel aan een herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van 9/11 in New York waar ze onwel werd. Haar campagneteam maakte niet veel later bekend dat Clinton al enkele dagen ziek was.

Na vier dagen rust voelt de presidentskandidate voor de Democraten zich voldoende hersteld om opnieuw de baan op te trekken. “Ze heeft dossiers doorgenomen, telefoontjes gepleegd en heeft de toespraak van Barack Obama in Philadelphia gezien”, zei haar woordvoerder. “Wij zullen onze campagne donderdag hernemen.” Meer details gaf Merrill niet.

Door haar ziekte zag Clinton zich genoodzaakt om haar campagne in Californië op maandag en dinsdag te annuleren. Morgen/woensdag zal haar echtgenoot en voormalig president Bill Clinton de honeurs waarnemen in Nevada.