Start » Binnenland » Justitie » Inwoner Loenen de cel in voor 20 jaar oude ontuchtzaak

Inwoner Loenen de cel in voor 20 jaar oude ontuchtzaak

DEN BOSCH – De rechtbank Oost-Brabant heeft een 58-jarige man uit Loenen veroordeeld voor ontucht met een oppaskind. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De man pleegde tussen januari 1995 en november 1997 tijdens het oppassen ontuchtige handelingen met de jongen. De man maakte, om zijn eigen lustgevoelens te bevredigen, inbreuk op de lichamelijke en geestelijke integriteit van de jongen. Het slachtoffer was afhankelijk van de verdachte, verkeerde in een kwetsbare positie en was niet in staat om weerstand te bieden. Uit de slachtofferverklaring blijkt ook dat het slachtoffer, zelfs nu hij 30 jaar oud is, nog dagelijks last heeft van angsten waardoor hij bijna iedere dag aan het misdrijf wordt herinnerd.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de man in 2001 voor een soortgelijk feit is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf. Anderzijds weegt mee dat de ontucht inmiddels lange tijd geleden heeft plaatsgehad.

De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke straf een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de man zich melden bij de Reclassering en zich houden aan de voorschriften en aanwijzingen die zij geeft. Ook wordt hij verplicht zich te laten behandelen bij een instelling voor forensische psychiatrie.

De rechtbank veroordeelt de man tot het betalen van de gevraagde schadevergoeding van 1.000 euro aan het slachtoffer.