Start » Ander nieuws » Hitte funest voor egels, ‘geef ze vers water’

Hitte funest voor egels, ‘geef ze vers water’

WARMENHUIZEN – Door het warme weer komen er bij Egelopvang Dikke Prik veel uitgedroogde en zwakke egeltjes binnen. De hitte houdt nog even aan, dus wat kun je doen om de beestjes het komen binnen bij Egelopvang Dikke Prik. Het warme weer speelt de arme beestjes parten en de hitte houdt nog even aan, dus tijd voor wat tips!

Wanneer de avond valt gaan egels op zoek naar eten en drinken. Met dit weer zijn ze erg dorstig en dat wordt alleen maar erger al ze overdag in de volle zon wandelen. Dan bestaat er kans dat ze uitdrogen. “Als ze heel dorstig zijn gaan ze zelfs overdag naar water zoeken en dat is gevaarlijk”, aldus Marleen Landman van Dikke Prik tegen NH. “Ze belanden in het ergste geval op een weg of kukelen in een sloot of grote plas.”

Een absolute vergissing die veel mensen maken is dat melk goed is voor egels. ‘Egelmoeder’ Marleen Landman drukt eenieder op het hart absoluut geen melk neer te zetten voor egels, daar kunnen de beestjes helemaal niet goed tegen.