Start » Buitenland » Hillary is weer tiptop in orde

Hillary is weer tiptop in orde

WASHINGTON(AP) – De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten Hillary Clinton “voelt zich zoveel beter”. Dat heeft ze maandag gezegd tijdens een telefonisch interview met tv-zender CNN, nadat er heel wat te doen was geweest rond haar gezondheid toen ze zondag een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 in New York voortijdig moest verlaten. Ze kreeg onder meer kritiek van haar Republikeinse uitdager Donald Trump.

Tijdens de plechtigheid voelde Clinton zich “duizelig” en verloor ze haar evenwicht, maar nu voelt ze zich al veel beter. De presidentskandidate legde uit dat ze vrijdag te horen kreeg dat ze een longontsteking had. Ze had daar niets over gezegd omdat ze dacht dat die “niet zo’n groot probleem ging zijn”.

“Ik moest vijf dagen rusten en ik heb die wijze raad niet opgevolgd”, klinkt het. “Nu wil ik dit achter mij laten en zo snel mogelijk weer aan mijn campagne beginnen.”