Start » Buitenland » 15-jarige terreurverdachte aangehouden

15-jarige terreurverdachte aangehouden

PARIJS – De jongen stond op het punt een aanslag te plegen in Parijs meldt de Franse politie. De jongen stond al onder verscherpt toezicht en had sinds de aanslagen van 13 november 2015 huisarrest. 

De jongen stond vermoedelijk in contact met Rashid Kassim die weer banden heeft met de 3 vrouwen die afgelopen week werden aangehouden in Parijs na de vondst van een auto die was afgeladen met gasflessen en jerrycans diesel. De vrouwen wilden een aanslag plegen bij de Notre Dame in Parijs maar de Parijse politie kon dit verijdelen.

Kassim is de meest gezochte terrorist van Frankrijk, en heeft opgeroepen meer aanslagen te plegen in Frankrijk. Kassim heeft via Telegram oproepen gedaan om zoveel mogelijk geweld te gaan gebruiken.  Hij is ook de inspirator achter de gruwelijke moord in een kerk in Frankrijk, een Franse priester werd door een terrorist de keel doorgesneden.