Start » Buitenland » Tsipras gaat geleend geld weggeven

Tsipras gaat geleend geld weggeven

Tsipras stopt grotendeels met de bezuinigingen in Griekenland en gaat het (geleende) geld niet aanwenden om de hervormingen door te zetten en zo de het land weer uit de zware economische crisis te krijgen maar gaat het geld gebruiken om de Grieken gratis stroom en water te geven. 

Tsipras trekt hier 800 miljoen euro voor uit en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor dat deel van de bevolking dat het nu al zwaar heeft onder de bezuinigingen in Griekenland.  Tsipras meldde verder dat er weer licht gloort aan de horizon en hij voor 2017 zelfs een kleine groei van de economie verwacht.

Tsipras wil verder in gesprek met de schuldeisers van het land om de schuldenlast te verlichten en ook wil hij de kapitaalrestricties opheffen zodat Griekenland weer van buitenaf geld kan aantrekken.  Terwij Tsipras deze woorden sprak demonstreerden buiten groepen communisten, anarchisten en ambtenaren tegen de de bezuinigingen van Tsipras.