Start » Binnenland » Hakenkruis supermarkt Poelenburg Zaandam

Hakenkruis supermarkt Poelenburg Zaandam

ZAANDAM – De gevel van de Vomar-supermarkt in de wijk Poelenburg in Zaandam is vannacht beklad met een hakenkruis. Ook is er een racistische leus op gekalkt,meldt NH.

Op het raam viel in gebrekkig Nederlands te lezen: “Wat jullie wijk, ons land”. Een medewerkster van de supermarkt wil geen commentaar geven. Het enige dat ze kwijt wil, is dat de tekst inmiddels is weggehaald. Dat ging volgens haar zonder al te veel moeite.

Lees ook: Turks reltuig terroriseert al jaren Poelenburg Zaandam

De supermarkt kwam afgelopen week uitgebreid in het nieuws als favoriete hangplek van een groep jongeren die in Poelenburg winkeliers en bewoners lastigvalt. De jongeren plaatsen video’s op internet van hun asociale gedrag, waarop bijvoorbeeld is te zien hoe een man op een fiets wordt geschopt en een klap op z’n hoofd krijgt.

Foto: NH / Mariska Deurholt