Start » Buitenland » Franse premier waarschuwt voor extreme terreurdreiging

Franse premier waarschuwt voor extreme terreurdreiging

PARIJS(DPA) – Na de verijdelde aanslag met een bomauto in Parijs waarschuwt de Franse eerste minister Manuel Valls de Fransen voor meer aanslagen. In Frankrijk zijn om die reden 1.350 personen gearresteerd naar wie een onderzoek loopt.

Exact 293 worden ervan verdacht in rechtstreeks contact te staan met een terroristische groep. Zoals we de afgelopen dagen konden zien, is de dreiging van terreuraanslagen maximaal, zei Valls zondag op radiozender Europe 1.

Donderdag pakte de politie drie vrouwen op die met een autobom een bloedbad wilden aanrichten. Tegen een van de vrouwen loopt sinds zaterdag een onderzoek. Dagelijks verijdelen politie en geheime diensten aanslagen en schakelen ze Iraaks-Syrische netwerken uit, zie Valls. Ongeveer 15.000 geradicaliseerde personen staan onder toezicht.