Start » Wetenschap » Australië in rep en roer om experimenten op honden

Australië in rep en roer om experimenten op honden

CANBERRA – Het Monash University in Canbarra ligt zwaar onder vuur om experimenten die zij hebben uitgevoerd op honden. De experimenten waren onderdeel van een onderzoek om te kijken hoe een hart kan worden bewaard als de donder al is gestorven. 

Humane Research Austraia heeft er geen goed woord voor over en noemt het experiment barbaars en onmenselijk wreed zeker omdat de honden weer worden geanimeerd en daarna weer worden vermoord.  De Universiteit heeft al vaker onder vuur gelegen, in 2015 kwam nog naar buiten dat zij schoeven in de schedels van dieren plaatsen om daar mee te experimenten.

Een team van onderzoekers van het Monash en het Alfred Hospital hebben onder leiding van  professor Frank Rosenfelt, hoofd van de cardiothoracale chirurgie, gebruiken windhonden voor deze experimenten. De honden worden met een mix van acetylpromazine verdoofd waarna de harten van de dieren worden weggehaald, de honden worden kunstmatig in leven gehouden met behulp van een kunsthart. De harten worden dan 4 uur lang bewaard om daarna weer terug te worden geplaatst waarna de honden weer tot leven worden gebracht en vervolgens weer worden gedood.