Start » Sport » Ajax krijgt teveel met winst op Vitesse

Ajax krijgt teveel met winst op Vitesse

AMSTERDAM – In de Amsterdam ArenA heeft Ajax met 1-0 gewonnen van Vitesse. De thuisploeg had het, tot aan de rode kaart van Vitesse-verdediger Arnold Kruiswijk, lang moeilijk met de bezoekers uit Arnhem. Uit een vrije trap van nieuwkomer Hakim Ziyech kopte Nick Viergever raak.

Ajax startte voortvarend in de eerste helft met mogelijkheden voor Nemanja Gudelj en Amin Younes. Met Ziyech in de basis en Bertrand Traoré in de spits stelde Ajax voor de rest teleur in het eerste bedrijf. Vitesse was uit een snelle uitbraak gevaarlijk, maar Nathan kon doelman André Onana niet verrassen,meldt NH.

Ongewijzigd begonnen beide elftallen aan de tweede helft. Na tien minuten spelen liet debutant Ziyech direct zijn waarde zien. Een vrije trap van hem belandde op het hoofd van Viergever die zwevend raak kopte. Kruiswijk kreeg na een goed uur spelen zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met tien man kwam te spelen. De ruimte die Ajax daarna kreeg werd niet goed uitgespeeld, waardoor kansen van de ingevallen Kasper Dolberg en Davy Klaassen geen score opleverden.

In blessuretijd moest Onana nog eenmaal aan het werk. Invaller Adnane Tighadouini schoot van buiten de zestien gevaarlijk op doel, maar de doelman uit Kameroen keerde het schot.
Het was de eerste thuisoverwinning van de Ajacieden dit seizoen. Ajax stijgt door de overwinning naar de derde plaats in de competitie. Na vijf competitiewedstrijden heeft Ajax tien punten gehaald.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald (Schöne/78), Gudelj; Ziyech, Traoré (Dolberg/68), Younes (El Ghazi/89)
Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Nakamba, Foor (Ota/74), Baker; Rashica (Van Bergen/67), Van Wolfswinkel, Nathan (Tighadouini/65)