Start » Binnenland » Turks reltuig terroriseert al jaren Zaanse woonwijk

Turks reltuig terroriseert al jaren Zaanse woonwijk

Zelf zijn ze zich van geen kwaad bewust maar al jaren is het ellende met groepen rellende Turkse jongeren in de wijk Poelenburg in Zaandam, maar de laatste paar jaar is de gemeente en de politie de regie helemaal kwijt. 

‘Geen monsters’
“Weet je wat het is? Wij zijn allochtonen. Het zit me dwars. Als hier een stelletje Hollanders stond, was er niks aan de hand”, vertelt een jongen aan NH,  die zich Aggie noemt. Aan een buurtbewoonster vraagt hij: “U kent ons een beetje, u woont hierboven. Zijn we echt zulke monsters?”

Jullie zijn geen monsters, jullie zijn kinderen. Jullie hebben ook een vader en moeder”, antwoordt ze. Toch heeft ze een puntje van kritiek. “Uit alle respect, ik vind wel dat jullie soms een beetje hard lawaai maken. Dan moet ik mijn deuren en ramen sluiten.”

Desalniettemin liet burgemeester Geke Faber donderdag weten extra te patrouilleren. “Overlast gebeurt wel eens in een wijk. Maar als dat te veel wordt, dan moeten we daar wat aan doen. Daarom hebben we de politie en onze eigen handhavers een extra oogje in het zeil te houden.”