Start » Buitenland » Dijsselbloem legt de Grieken de strop om de keel

Dijsselbloem legt de Grieken de strop om de keel

Het is 1 voor 12 voor de Grieken als het aan Jeroen Dijsselbloem ligt. De voorzitter van de Eurogroep is boos op Griekenland omdat de beloofde hervormingen nog steeds niet gestart zijn. Vrijdagmiddag vertelde Dijsselbloem aan de pers: “als ze niet snel opschieten met de hervormingen gaat de geldkraan dicht en blijft net zolang dicht tot alle beloofde hervormingen bereikt zijn.” 

De Grieken beloven al jaren dat ze gaan hervormen in ruil voor honderden miljarden steun om de economie draaiende te houden maar van de 15 punten die zij beloofden aan te pakken zijn er tot op heden nog maar 2 op koers tot ergenis van Dijsselbloem en de Duitse minister van Financiën Schäuble.

Ondertussen is de Tsipras druk bezig met het op en neer vliegen tussen Griekenland en de overige Zuid-Europese landen om te proberen samen te werken om zo mildere hervormingsmaatregelen af te dwingen in Brussel. Maar Dijsselbloem heeft door laten schemeren dat er aan de gemaakte afspraken niet wordt gekomen.