Start » Buitenland » ‘Hoerenzoon’ Obama toch om tafel met Duterte

‘Hoerenzoon’ Obama toch om tafel met Duterte

De Amerikaanse president Barack Obama heeft voor het eerst sinds de smadelijke belediging door zijn Filipijnse collega een paar woorden met Rodrigo Duterte gewisseld. Op de top van de Zuidoost-Aziatische landengemeenschap (Asean) in Laos hadden beiden woensdagavond kort en informeel het woord tot elkaar gericht. Dat zei de Filipijnse minister van Buitenlandse Zaken Perfecto Yasay.

Oorspronkelijk was gepland dat de staatsleiders elkaar dinsdag in Laos zouden ontmoeten. Het Witte Huis annuleerde het gesprek nadat Duterte de Amerikaanse president een “hoerenzoon” had genoemd. Hij waarschuwde Obama ervoor dat niemand zich met zijn rigoureuze aanpak van de drugscriminaliteit op de Filipijnen moet bemoeien. Duterte had publiekelijk opgeroepen om drugshandelaren om te brengen. Sinds zijn ambtsaanvaarding eind juni zijn al meer dan 1000 mensen bij politietussenkomsten gedood.