Start » Buitenland » Freelancers moeten bij Vice voor niets werken

Freelancers moeten bij Vice voor niets werken

Het online magazine Vice misbruikt freelance journalisten door ze in te zetten voor klussen en ze daar niet voor te betalen. Dat schrijft de Columbia Journalism Review, het lijfblad van de Columbia Graduate School of Journalism in de Verenigde Staten, meldt VillaMedia

Het tweemaandelijkse magazine sprak met meer dan een dozijn freelancers, die allemaal slechte ervaringen hadden met Vice. Zo vertellen twee Franse journalisten dat ze onafhankelijk van elkaar na de aanslag op Charlie Hebdo in 2015 door Vice werden ingeschakeld als fixer, met het verzoek cameraploegen van Vice te helpen met een documentaire rondom moslimextremisme in Parijs. Beide journalisten kregen nooit betaald voor hun werk.