Start » Automotive » Crisismanager VAG moet op het matje komen in Brussel

Crisismanager VAG moet op het matje komen in Brussel

DPA – Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) stuurt zijn chef-crisismanager in het sjoemelsoftwareschandaal naar Brussel. Francisco Garcia Sanz zal er binnen twee weken Europees Commissaris voor Consumentenzaken Vera Jourouva ontmoeten. Dat bericht het Duitse persagentschap dpa donderdag. Een precieze datum is er nog niet.

Garcia Sanz is bij VW inkoopverantwoordelijke en speelt een sleutelrol bij het uitklaren van het sjoemelsoftwareschandaal in de VS. Jourouva spreekt ondertussen met Europese consumentenorganisaties over het VW-schandaal; 31 organisaties zouden aan een vergadering in Brussel deelgenomen hebben.

Jourouva gaf begin deze week aan dat heel wat van die consumentenorganisaties klagen over een “gebrek aan transparantie” bij hoe de autobouwer omgaat met betrokken klanten. De Europese Commissie vreest een ongelijke behandeling van gedupeerde klanten in verschillende Europese landen. “De samenwerking wordt in de komende maanden voortgezet”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie.