Start » Sport » Blind geeft scheidsrechter de schuld van gelijkspel tegen Zweden

Blind geeft scheidsrechter de schuld van gelijkspel tegen Zweden

‘We verdienden de winst, maar de scheidsrechter dacht er anders over,’ volgens Danny Blind de bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de bondscoach werd in de slotfase van de wedstrijd een loepzuivere doelpunt afgekeurd door de Italiaanse scheidsrechter wegens “duwen”, waar Blind het niet mee eens was. 

Tegen de NOS zei Blind, “Ik vond dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, zeer gedisciplineerd. Als je hier 1-3 of 1-4 wint, dan is dat een hele normale uitslag gezien de verhoudingen”, aldus de keuzeheer, die baalde van de gemiste mogelijkheden. “Als je zeven of acht goede kansen krijgt, dan doe je jezelf tekort met een 1-1 gelijkspel. Je vergeet jezelf te belonen.”