Start » Sport » Serena Williams slaat Navratilova uit de recordboeken

Serena Williams slaat Navratilova uit de recordboeken

’s Werelds nummer een Serena Williams heeft zich zaterdag probleemloos voor de achtste finales van het US Open geplaatst. De 34-jarige Amerikaanse ontdeed zich in de derde ronde in 59 minuten met 6-2 en 6-1 van de Zweedse Johanna Larsson (WTA-47).

Het was de 307e overwinning op een Grand Slam voor Williams, een record. Ze doet het nu één zege beter dan Martina Navratilova. Van 1973 tot 1994 boekte de tot Amerikaanse genaturaliseerde Tsjechische 305 zeges op een Grand Slam en in 2004 voegde ze daar op Wimbledon nog een 306e aan toe.

De Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA-52), die de Chinese Zhang Shuai (WTA-51) met 6-2 en 7-5 uitschakelde, vormt het volgende obstakel voor Williams in haar jacht op een 23e grandslamtitel.