Start » Politiek » GroenLinks: Nederland heeft moderne middenschool nodig

GroenLinks: Nederland heeft moderne middenschool nodig

Fractievoorzitter Jesse Klaver zal aankomende dinsdag tijdens de onthulling van het concept-verkiezingsprogramma de nadruk gaan leggen op plannen die GroenLinks heeft uitgewerkt om tot een nieuwe modernere middenschool te komen in Nederland. 

GroenLinks wil dat alle kinderen de kans krijgen om hun dromen te realiseren. Los van de opleiding van hun ouders, los van hoeveel geld er thuis is. Daarom wil GroenLinks een Moderne Middenschool invoeren.

Dat houdt in dat ieder kind het recht krijgt op een brede brugklas, met minimaal twee niveaus. Iedere school met een divers aanbod (dus niet bijvoorbeeld een categoriaal gymnasium) gaat daarom een tweejarige brede brugklas aanbieden aan hun leerlingen. Daar krijgt de school extra bekostiging voor.

Daarnaast kiest GroenLinks voor een doorstromingsrecht voor iedereen. Een diploma geeft zonder extra voorwaarden toegang tot vervolgonderwijs.

Ook geven we scholen meer mogelijkheden om leerlingen die dat nodig hebben extra begeleiding aan te bieden. Zo krijgen alle kinderen de extra ondersteuning die ze nodig hebben, ongeacht hoeveel geld er thuis te besteden is.