Start » Sport » Laatste kans Danny Blind bij Oranje

Laatste kans Danny Blind bij Oranje

De bondscoach van Oranje is bezig aan een treurige recordreeks met Oranje. Nog nooit heeft een bondscoach van Oranje zoveel wedstrijden verloren en zicht op enige verbetering zit er ook niet in onder de huidige bondscoach. 

Sinds de verloren wedstrijd tegen de Grieken heeft nog maar 23 procent van de Nederlanders er vertrouwen in dat Oranje zich plaatst voor het WK in 2018 blijkt uit een peiling dat in opdracht van RTLNieuws is uitgevoerd.  Op de vraag of aankomende dinsdag gaan kijken naar de wedstrijd tegen de Zweden antwoorde 55,5 procent dat het wel gaat kijken maar 13 procent heeft er geen vertrouwen in dat Oranje ook gaat winnen van de Zweden.  Op de vraag wie Danny Blind als bondscoach moet gaan opvolgen bij Oranje antwoorden de meeste Ronald Koeman, van de ondervraagden antwoorden maar liefst 27 procent dat hij nu al moet opstappen.

Positie wankelt

De positie van de bondscoach wankelt en binnen de KNVB zelf rommelt het ook al enorm, zo zou ook de positie van technisch directeur van breukelen niet meer te houden zijn zeker niet na al het gedoen rondom de al vertrokken Dick Advocaat en de aankondiging van Marco van Basten dat ook hij de KNVB gaat verlaten en naar de FIFA vertrekt voor een hoge functie.

Het is enkel nog een kwestie van tijd voor de functie van bondscoach en technisch directeur vrijkomen bij de KNVB en mogelijk dus al na aankomende dinsdag als Oranje weer niet weet te winnen.