Start » Sport » Drone-race Team SQG heeft primeur met sponsordeal

Drone-race Team SQG heeft primeur met sponsordeal

Het racen met drones, ook wel FPV-racen genaamd, wordt met de dag populairder. In Nederland is Super Quadcopter Gang (SQG) pionier op het gebied van professioneel drone-racen. Team SQG kondigt vol trots haar eerste sponsordeal met Droneshop.nl, T-Motor, Dinogy, Dquad en Gemfan aan. Door het aantrekken van sponsors kan het team vaker deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland en Nederland internationaal als FPV-land op de kaart zetten. Met de overeenkomst heeft Team SQG een primeur te pakken; ze zijn het eerste Nederlandse drone-race team dat een sponsordeal van dit formaat weet binnen te slepen.

2016 is tot nu toe hét jaar van drones en FPV-racen. Tijdens een FPV (First Person View) race nemen speciale drones het op hoge snelheid tegen elkaar op. Met behulp van een videobril kan de bestuurder live meekijken met de camera van zijn drone, zodat hij precies ziet waar hij heen moet vliegen. Team SQG is in Nederland koploper op het gebied van professioneel drone-racen. Het team behaalde dit jaar de vierde plek tijdens de World Drone Prix in Dubai en het team werd allround winnaar op het Drone Racing 2016 toernooi in Shenzen, China. Met deze resultaten bewees Team SQG tot de absolute wereldtop te horen.

Team SQG wil na haar succesvolle deelname aan drone-evenementen in binnen- en buitenland ook komend jaar een stempel drukken op de internationale FPV-sport. Om haar activiteiten als professioneel drone-race team verder uit te breiden en de FPV-sport in Nederland naar een hoger niveau te tillen, heeft Team SQG daarom meerdere sponsors aangetrokken. Vanaf heden is de webwinkel Droneshop.nl hoofdsponsor van het team. Daarnaast zijn sponsordeals gesloten met fabrikanten T-Motor, Dinogy, Dquad en Gemfan.

Team SQG bestaat uit meerdere enthousiaste FPV droneracers uit de regio Amsterdam. De bekendste leden van het team zijn Dino Joghi (GhettoDino), Martijn de Kemp (Fullstick FPV) en Juan Sacco (Tarzan FPV). Sinds eind 2014 is het merendeel van het team actief bezig met FPV-racen en leerden ze elkaar via het drone-racen kennen. Begin 2015 werd Super Quadcopter Gang (#SQG) opgericht. Het team organiseert regelmatig meetings en neemt deel aan toonaangevende races in binnen- en buitenland.

Het volgende belangrijke evenement wat op de planning van Team SQG staat is de Riverside FPV Challenge. Deze wedstrijd vindt plaats op 3 en 4 september op Strand Maaslanden in Appeltern. De beste zes piloten op dit evenement plaatsen zich automatisch voor het Europese FPV-toernooi dat van 6 t/m 9 oktober plaats vindt op Ibiza. De winnaar wint 16 punten voor de International Drone Race Association (IDRA) ranglijst. Daarnaast zijn er vijf startbewijzen voor het