Start » Sport » Felipe Massa hangt helm aan de wilgen

Felipe Massa hangt helm aan de wilgen

De Braziliaan Felipe Massa (Williams) neemt op het einde van het seizoen afscheid van de F1. Dat kondigde zijn renstal donderdag aan in een communiqué. Massa zal dan veertien seizoenen actief geweest zijn in de F1 en in totaal 250 Grote Prijzen gereden hebben.

Massa zal dus eind november in Abu Dhabi zijn 250e en allerlaatste Grote Prijs uit zijn carrière rijden. De 35-jarige Braziliaan won in zijn carrière elf GP’s en stond 41 keer op het podium. In 2008 strandde hij in dienst van Ferrari op een zucht van de wereldtitel, maar die werd hem in extremis nog afgesnoept door de Brit Lewis Hamilton.

Ik ben nu zenuwachtiger dan voor de meeste F1-wedstrijden“, legde Massa donderdag uit op een persconferentie in het Italiaanse Monza. “Het leven geeft ons veel keuzemogelijkheden. Voor mij is denk ik het moment gekomen om te stoppen en iets anders te gaan doen. Misschien zullen jullie mij ooit nog achter het stuur van een racewagen zien zitten, maar op dit moment is de enige zekerheid dat ik veel tijd ga hebben om te beslissen over mijn toekomst.

De Braziliaan maakte in 2002 zijn debuut in de F1 bij Sauber en reed al in zijn tweede wedstrijd uit zijn carrière in de punten dankzij een zesde plaats in Maleisië. In 2006 maakte hij de overstap naar Ferrari, waar hij nog één seizoen aan de zijde van de Duitse legende Michael Schumacher reed.

Massa werd ook bekend door zijn spectaculaire crash in 2009. In de kwalificaties van de GP van Hongarije brak er een veer af van zijn wagen en botste hij tegen zo’n 230 kilometer per uur in de bandenmuur. Massa werd met onder andere een schedelbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd en werd een tijdje in een kunstmatige coma gehouden. Pas het jaar erna kon Massa zijn comeback vieren.