Start » Binnenland » Justitie » 21-jarige Pool moet psychiatrisch ziekenhuis in wegens poging doodslag

21-jarige Pool moet psychiatrisch ziekenhuis in wegens poging doodslag

De rechtbank legde een 21-jarige man uit Polen de maatregel tot plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis op voor een poging tot doodslag. De man woonde in een hotel in Ede. Nadat hij op 28 februari 2016 wegens wangedrag uit dit hotel was weggestuurd, probeerde hij een andere man – die daar ook woonachtig was – uit het niets met een mesje in de nek te steken.

Volgens de deskundigen was de man psychotisch toen hij het feit pleegde. De deskundigen zijn daarom van mening dat het feit de man niet kan worden toegerekend. Ook vinden zij dat de man behandeld moet worden. Deze behandeling zal naar verwachting een half jaar gaan duren en kan plaatsvinden in een psychiatrisch ziekenhuis.
Bescherming aan maatschappij

Volgens de rechtbank biedt de plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voldoende bescherming aan de maatschappij. Hierbij heeft de rechtbank rekening gehouden met het deskundigenadvies. De door de officier van justitie geëiste terbeschikkingstelling (tbs) is dan ook niet nodig.