Start » Politiek » VVD kamerlid Anne-Wil Lucas vertrekt uit de Tweede Kamer

VVD kamerlid Anne-Wil Lucas vertrekt uit de Tweede Kamer

VVD-Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat per 7 september a.s. de fractie om aan de slag te gaan als Programmamanager Talent, Knowledge and Skills bij Startup Delta. Lucas had al eerder aangegeven niet opnieuw verkiesbaar te zijn.

Zij wordt opgevolgd door de nr. 56 op de kandidatenlijst, Daniël van der Ree. Van der Ree is momenteel gemeenteraadslid in Amsterdam. Nina Hofstra, nr. 55, verkiest het lokaal belang van Tynaarlo boven de landelijke politiek en blijft daar wethouder Financiën en Economie.

Halbe Zijlstra: “Wij wensen Anne-Wil veel succes met deze logische stap! Wij zijn blij dat Daniël van der Ree bereid is op deze korte termijn haar plek in te nemen.”