Start » Binnenland » Arrestatieteam pakt mogelijk gezochte RAF-leden op.

Arrestatieteam pakt mogelijk gezochte RAF-leden op.

Het optreden van het arrestatieteam bij de Deen Supermarkt in Medemblik heeft waarschijnlijk niets te maken met de golf van inbraken in West-Friesland maar zijn woensdag 2 oud-raf terroristen aangehouden.

 

Het is al langer bekend dat in Nederland 3 oud-raf leden zich schuilhouden, deze 3 Rote Armee Fraktion leden zijn al 30 jaar op de vlucht voor de Duitse justitie. Het gaat om Daniela Klette (57), Ernst-Volker Staub (61) en Burkhard Garweg (47).

Wij hebben van diverse mensen die gisteren de arrestatie van dichtbij hebben gezien gehoord dat er ook een vrouw staande tegen een auto werd gehouden en dat er duits werd gesproken. Allen waren zeer onder de indruk van het optreden van het arrestatieteam, ,, Je weet niet wat je meemaakt, het duurde hooguit 5 minuten en weg waren ze weer, wapens in de aanslag, schreeuwende agenten, het is mij niet in de koude kleren gaan zitten,” zegt een man tegen onze verslaggever.

De in totaal 3 terroristen worden gezocht voor zes zeer gewelddadige overvallen op supermarkten en geldtransporten in Duitsland. De RAF heeft meerdere bomaanslagen gepleegd in Duitsland en heeft bankdirecteuren,,diplomaten en ondernemers in koele bloede vermoord. De laatste aanslag vond plaats in 1993 op een gevangenis in het Duitse Weiterstadt.

De politie wil geen verdere mededelingen doen en hult zich in stilzwijgen om het onderzoek niet te verstoren.