Start » Politiek » Spanje krijgt rechts-liberaal kabinet

Spanje krijgt rechts-liberaal kabinet

De liberale Spaanse partij Ciudadanos heeft zich bedacht en wil de conservatieve premier Mariano Rajoy toch aan een nieuwe kabinetstermijn helpen. De liberalen en de conservatieven hebben nog wel de steun van anderen nodig om een meerderheidsregering te kunnen vormen en die is voorlopig ver weg.

Ciudadanos is een van de uitdagers van de twee traditionele Spaanse bestuurderspartijen, de conservatieve PP en de sociaaldemocratische PSOE. De partij zette sterk in op corruptiebestrijding en weigerde aanvankelijk haar steun te verlenen aan een tweede regeertermijn voor Rajoy, wiens PP achtervolgd wordt door corruptieschandalen. De partijen hebben elkaar echter afgelopen week op tal van beleidsterreinen gevonden en Ciudadanos staakt daarom zijn verzet,meldt de Telegraaf.