Start » Binnenland » Justitie » Oud Merrill Lynch medewerker Florian van L. blijkt gewetenloze drugsbaas te zijn

Oud Merrill Lynch medewerker Florian van L. blijkt gewetenloze drugsbaas te zijn

Met dat bericht komt de Telegraaf vandaag op de proppen. Florian van L. zit achter de tralies in een mega-cocaïneonderzoek van de Nederlandse en Belgische justitie. Florian van L. was voorheen werkzaam bij de Amerikaanse bank Merrill Lynch en was directeur van vermogensbeheerder Eureffect. 

Florian van L. hield er een exorbitante levenstijl op na waardoor hij de bijnaam ‘De Nederlandse Wolf of Wall Street’ kreeg aangemeten. Florian van L. is nu zelf hoofdverdachte in het drugsonderzoek dat ‘Gadolinium’ is genoemd volgens de Telegraaf. Bij een inval in de woning van Florian van L. werd 2.5 miljoen euro in contanten in beslag genomen.

Ook Van L.’s zakenpartner Thomas K. (47) uit Spakenburg zit vast als vermeend kopstuk in de smokkel van Zuid-Amerikaanse cocaïne, verstopt in vruchten en vruchtensappen, via de Antwerpse haven.