Start » Politiek » Kabinet verhoogd zorgtoeslag voor mensen met laag inkomen

Kabinet verhoogd zorgtoeslag voor mensen met laag inkomen

Een meevaller voor mensen met een laag inkomen: de zorgtoeslag gaat volgend jaar omhoog. Dat hebben PvdA en VVD afgesproken. Het kabinet doet dit vooral om ouderen met hoge zorgkosten tegemoet te komen. Wie een laag inkomen heeft, heeft vaak recht op zorgtoeslag. Hoeveel zorgtoeslag iemand krijgt, verschilt per persoon.

Voor chronisch zieke ouderen is de verhoging van de zorgtoeslag belangrijk, zegt politiek verslaggever Roel Schreinemachers: “Deze groep heeft vaak moeite om rond te komen. Als chronisch zieke ben je elk jaar sowieso het volledige eigen risico kwijt. Verder worden lang niet alle medicijnen vergoed. En moet je sommige behandelingen ook zelf betalen,” meldt RTLNieuws.

Het kabinet legt deze week de laatste hand aan de begroting voor Prinsjesdag. Uit de eerste berekeningen was gebleken dat ouderen er niet op vooruit zouden gaan. De afgelopen weken hebben PvdA en VVD onderhandeld over hoe de ouderen volgend jaar toch meer geld kunnen overhouden, dat is nu gelukt.