Start » Sport » Grand Prix van België kleurt oranje, vele tienduizenden Max-fans

Grand Prix van België kleurt oranje, vele tienduizenden Max-fans

Vandaag gaat het Formule 1 geweld weer verder in Spa België waar zondag de Grand Prix van België wordt verreden en natuurlijk staat die wat de Nederlanders betreft in het teken van ‘held’ Max Verstappen. 

Vele tienduizenden Nederlanders reizen af naar 1 van de mooiste circuits waar de Formule 1 rijdt. Vorig jaar maakte Verstappen zich in 1x onsterfelijk door tijdens de wedstrijd in te halen op een plaats waar niemand voor mogelijk had gehouden dat je daar kon inhalen. Max deed het.

Max Verstappen: “Het is een fijne relaxte pauze geweest na een drukke start van de zomer. Ik heb tijd doorgebracht met mijn familie, rust gepakt en plezier gehad. Kijkend naar Spa zou dat een mooi weekend moeten worden, met veel Belgische en Nederlandse fans. Ze reizen af naar een van de bekendste circuits op de kalender en voor de coureurs een van de favoriete. Vorig jaar had ik er een erg goed weekend, dus hopelijk kunnen we er dit jaar zelfs nog beter scoren.

De koploper, Lewis Hamilton start vanaf laatste plaats

Lewis Hamilton zal zondag vanaf de laatste plaats gaan starten omdat hij dit weekend 2 nieuwe krachtbronnen laat monteren om zo de rest van het seizoen geen straffen meer te kunnen oplopen. Hamilton zelf zegt: ,,De concurrentie is in vergelijking met voorgaande jaren een stuk dichterbij gekomen, Ik ga uiteraard mijn best doen, maar het is niet meer zo eenvoudig door het hele veld te stormen om zo voor de overwinning te kunnen meedoen.’’