Start » Politiek » Aboutaleb zet relatie met Turkije op scherp.

Aboutaleb zet relatie met Turkije op scherp.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is helemaal klaar met de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz. Aboutaleb is buitengewoon boos op deze man vanwege de oproep aan de Turkse bevolking in Nederland om op te treden tegen aanhangers van de geestelijke Fethullah Gülen. 

In buitengewone felle bewoording zegt Aboutaleb de consul-generaal helemaal niets te eisen heeft in Nederland, “Nederland beslist zelf wel wat wij doen daar hebben wij deze man helemaal niet bij nodig.” Door het handelen van deze consul-generaal is de relatie met Turkije verder op scherp gezet, zeker nu ook de minister van Buitenlandse zaken Koenders laat weten dat Turkije helemaal niets te beslissen heeft over onze demonstraties.