Start » Buitenland » Brexit: 28000 Nederlanders moeten het land uit

Brexit: 28000 Nederlanders moeten het land uit

Europese Expats in het Verenigd Koninkrijk moeten zich zeker zorgen gaan maken nu duidelijk is geworden dat ruim een half miljoen Europese expats na de definitieve afscheiding van de Europese Unie zij niet meer welkom zijn in het Verenigd Koninkrijk. 

In totaal zullen 590.000 ‘Europeanen’ geen permanente verblijfsvergunning meer krijgen, onder deze groep zitten ook 28000 Nederlandse expats, vooral West-Europeanen worden de dupe van de Brexit. De meeste expats zijn afkomstig uit landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland. Veel expats maken zich zorgen om als wisselgeld te gaan worden ingezet door het Verenigd Koninkrijk om zoveel mogelijk geld uit de boedelscheiding mee te kunnen nemen.

Ondertussen heeft de Bank of England grof geschut ingezet om de nu al merkbare gevolgen van de Brexit op te kunnen vangen. Afgelopen donderdag verlaagde de centrale bank het belangrijkste tarief in 1 klap met 0,25% en gaat de bank veel meer obligaties opkopen. In totaal gaat de Bank of England voor ruim 514 miljard euro obligaties inkopen.

Op het nieuws van deze laatste renteverlaging zakte de Britse Pond nog verderweg naar bijna het laagste punt ooit.