Start » Binnenland » Justitie » Geen vervolging agent die 21-jarige Capellenaar doodschoot.

Geen vervolging agent die 21-jarige Capellenaar doodschoot.

De politieman die op 30 mei in het Schiedamse Beatrixpark een 21-jarige Capellenaar neerschoot, zal daarvoor niet vervolgd worden. De politieman heeft volgens de regels gebruik gemaakt van zijn vuurwapen, zo constateert de officier van justitie die het onderzoek naar het incident leidde. Gelet op alle feiten en omstandigheden is de inschatting van dreigend gevaar door de agent reëel geweest en kon hij handelen zoals hij gedaan heeft. De beslissing van de officier is woensdag aan de agent en de nabestaanden van de jongeman bekendgemaakt.

Het al eerder door het OM bekendgemaakte vermoeden dat de jongeman bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht, is door het verdere onderzoek bevestigd. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Rijksrecherche.