Start » Buitenland » Aantal verdronken migranten Middenlandse zee loopt op naar bijna 3000

Aantal verdronken migranten Middenlandse zee loopt op naar bijna 3000

Sinds het begin van dit jaar zijn in de Middellandse Zee al zeker 2.977 mannen, vrouwen en kinderen omgekomen terwijl ze de oversteek maakten naar Europa. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Die verwacht dat de kaap van 3.000 in de komende dagen bereikt wordt. “Een alarmerende ontwikkeling”, zegt woordvoerder Joel Millman.

Volgens de IOM werd de kaap van 3.000 in 2014 pas op 21 september bereikt en vorig jaar op 15 oktober. De organisatie verwacht dat het aantal verdronken vluchtelingen in de Middellandse Zee dit jaar een record zal bereiken. Sinds maart verdrinken namelijk gemiddeld 20 migranten per dag.

In totaal slaagden vanaf het begin van dit jaar tot en met 20 juli 242.179 migranten erin Italië, Griekenland, Cyprus en Spanje via de Middellandse Zee te bereiken. Ongeveer 22.000 meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.