Start » Sport » Russische minister van sport: ‘Ze zijn corrupt tot op het bot’

Russische minister van sport: ‘Ze zijn corrupt tot op het bot’

De Russische minister van Sport Vitaly Mutko betreurt de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) om het beroep van 68 Russische atleten tegen hun schorsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te verwerpen. Hij heeft het tegenover het persagentschap TASS over een “politieke beslissing”.

“Alleen met droefheid kan ik zeggen dat we onze volgende acties in overweging zullen nemen”, aldus Mutko. “Volgens mij was dit een subjectieve en eerder politieke beslissing, zonder juridische grond.”

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov stelt dan weer dat Rusland de uitspraak van het TAS “diep betreurt”. De atleten die beroep hadden aangetekend “hebben niets te maken met doping”.
Yelena Isinbayeva behoorde tot de 68 atleten die naar het TAS trokken. “Bedankt om de atletiek te begraven. Dit is louter politiek”, zei de tweevoudig olympisch kampioene polsstokspringen, die in Rio op een derde titel mikte vooraleer afscheid te nemen van de sport.

Het Russisch Olympisch Comité (ROC) stelde intussen de uitzwaaiceremonie van de Russische delegatie uit voor onbepaalde tijd. Oorspronkelijk was die vrijdag was gepland. “De uitzwaaiceremonie werd niet geannuleerd, maar uitgesteld. We zullen later communiceren over de nieuwe datum”, zei Igor Kazikov, hoofd van de Russische delegatie.