Start » Economie » Nederlanders doen naam eer aan, ze zijn zuinig..

Nederlanders doen naam eer aan, ze zijn zuinig..

Ondanks dat sinds 2013 steeds minder gezinnen aan het eind van de maand geen geld overhouden blijft de Nederlander de knip stijf dicht houden. In 2013 was dit nog bij 25% van de gezinnen het geval in het tweede kwartaal van 2016 was dit al gedaald naar 15% . 

De oorzaak zijn de stijgende lonen, maar het geld dat wordt overgehouden gaat niet de economie in maar wordt hoofdzakelijk gebruikt om de hypotheek extra af te lossen en ondanks dat door de lage rentestand sparen de laatste maanden vrijwel uit den boze is beschikken de Nederlandse huishouden over het meeste spaargeld binnen de EU.  Maar ook wordt het geld dat overblijft aan kinderen gegeven zodat die bijvoorbeeld een huis kunnen kopen.

Ook de aanschaf van keukens, badkamers en andere grote woonuitgaven zijn niet meer zo makkelijk mee te financieren in een hypotheek.