Start » Automotive » Vliegtuigspotters nemen emotioneel afscheid van de MD 11 the Queen of the Sky

Vliegtuigspotters nemen emotioneel afscheid van de MD 11 the Queen of the Sky

Een emotioneel afscheid vandaag van de laatste MD-11 op Schiphol, een driemotorig vrachtvliegtuig van Martinair.Tientallen werknemers, spotters en fans zwaaiden het toestel uit, toen het richting de slopershamer in Amerika vertrok .

Tientallen spotters en fans verzamelden zich vanochtend op de parkeerplaats bij Hangaar 32, waar de afgelopen week werknemers en ‘vrienden’ van de MD-11 nog even afscheid konden nemen van het karakteristieke toestel. Rond het middaguur was het dan echt afgelopen voor iedereen: de MD-11 werd uitgezwaaid door de fans en het personeel en steeg voor de laatste keer op vanaf de Kaagbaan.

“Je brengt iets weg wat nooit meer gaat vliegen”
Voormalig MD-11-piloot Charley Valette kwam vanochtend ook nog even een blik werpen op het toestel waar hij zielsveel van houdt. Valette vloog 17 jaar met de MD-11 bij KLM en heeft alle tien blauwe ‘tri-jets’ persoonlijk naar de Californische woestijn gebracht, waar ook de Martinair MD-11’s komen te staan en worden gesloopt.

“Je brengt iets weg wat nooit meer gaat vliegen”, aldus Valette tegen NH. “Dat is toch een emotioneel iets. Het is iets wat een deel van je leven is. En ook zij (de Martinair-piloten red.) nemen vandaag afscheid van een deel van hun leven.”