Start » Showbizz » Muziek » Vertrek gitarist Nick McCarthy aderlating voor Franz Ferdinand

Vertrek gitarist Nick McCarthy aderlating voor Franz Ferdinand

De Britse rockband Franz Ferdinand moet voortaan zonder zijn gitarist en keyboardspeler verder. De 41-jarige Nick McCarthy heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij uit de groep stapt omdat hij zijn familie niet meer zo lang alleen wil laten.

McCarthy deelde mee dat hij opkijkt tegen de geplande opnames en de daaropvolgende tournee, waardoor hij het komende anderhalf jaar weer nauwelijks tijd met zijn familie zou kunnen doorbrengen. Daarom heeft hij beslist op te stappen bij Franz Ferdinand, de Britse rockgroep die bekend is van nummers als ‘Take Me Out’, ‘The Dark of the Matinée’, ‘Do You Want To’ en ‘Walk Away’.

De gitarist benadrukt wel dat er geen sprake is van persoonlijke of muzikale meningsverschillen. Het gaat “niet noodzakelijk” om een definitief afscheid, klinkt het nog. “We zullen het jullie laten weten, wanneer de omstandigheden wijzigen in de toekomst.”

Voorlopig zal McCarthy “compleet andere dingen” gaan schrijven en producen.