Start » Binnenland » Dierenactivisten vermoorden circuspony’s

Dierenactivisten vermoorden circuspony’s

De vier pony’s van Circus Renz die vannacht zijn doodgereden door een lijnbus, zijn mogelijk vrijgelaten door dierenactivisten. Dat vermoedt de eigenaresse van de dieren.

Sarina Renz verdenkt de activisten niet voor niets. “Toen we in Hoogeveen stonden hebben ze onze kamelen uit de hekken gelaten”, vertelt Sarina aan NH. “Toen waarschuwden ze ons, dat ze vaker dieren zouden bevrijden.”

De vier circuspony’s werden rond 03.30 uur vannacht geschept door de nachtbus die reed tussen Amsterdam en Haarlem. De chauffeur en passagiers kwamen met de schrik vrij, de dieren moesten de botsing met het leven bekopen.

De politie kan niet bevestigen of de dieren inderdaad zijn vrijgelaten. Zij heeft de zaak in onderzoek.